logo fietsen devos

Strade Vive Bikefest

Strade Vive Bikefest op 2 maart 2024 is HET wielerevent van het jaar waarop iedere mountainbiker, iedere wielertoerist en nu ook iedere gravelbiker die ook nog maar een beetje denkt te kunnen fietsen moet gewoon aanwezig zijn. Na een eerste zeer succesvolle editie wordt Sint-Eloois-Vijve terug voor 1 dag het mekka voor de fietsliefhebber.  Het wielerevent met een frisse, sportieve en ludieke insteek. Geen gewone toertocht, maar een all-in formule die sport, fun en party combineert! Koop hier je tickets!

Mountainbike 35-50-70km

Een mountainbiketocht die echt het woord mountainbike waard is! Geen bestaand Bloso parcours die we eventjes afhaspelen, maar tal van nieuw te ontdekken singletracks in en rond de omgeving van Waregem. Het parcours ligt bezaaid met technische uitdagingen voor de diehard fans maar telkens met een soft shortcut voor diegene die nog adem willen over hebben tijdens de afterparty ;). De marathon fans kunnen zicht uitleven op de 70km die na de technische uitdagingen ook nog de hoogtemeters in hun benen krijgen met een fantastische passage in Bouvelobos.

Cyclo 60-85-110km

De cyclotocht is een combinatie van snelle stukken waar je in pelotonnekes snoeihard kan gaan (of uit de wind kan genieten) en mooie Vlaamse wegen met fantastische vergezichten. Je zou versteld staan hoe mooi onze streek is en wat het allemaal te bieden heeft op de koersfiets. De Vlaamse Ardennen liggen hier voortdurend te lonken. De 60km skipt een groot deel van de hoogtemeters en draait af voor het begint te klimmen. De 60km met z’n 450 hoogtemeters is een haalbare kaart voor iedereen. De 85km gaat verder naar de prachtige achterkant van de Kluis met de Kluisberg, Horletin en Karnemelkbeek achtereenvolgend en haalt zo een 770 hoogtemeters. Ideaal om al eens te pieken en de conditie te testen voor de grote voorjaarklassiekers beginnen. De 110km telt 1100 hoogtemeters en haalt het mooiste van de Vlaamse Ardennen naar boven en doet na de 2de bevoorrading nog een ommetje langs Wortegem – Lede – Huise en Nokere.

Gravel 65-90-110km

Voor eerst tekenen we ook een volledig uitgepijlde gravelrit uit met 3 afstanden. Gravel is hot en past volledig in de stijl van ‘Strade Vive Bikefest’. We zijn voor je op zoek gegaan naar de fijnste gravelpaden in onze omgeving. We rijden in grote lijnen dezelfde richting uit als de racefanaten maar schuwen uiteraard de offroadpaden niet. Niks is zo leuk als je van 2 walletjes kunt eten;  offroad fun gecombineerd met wat goedlopende wegen en je komt veel verder dan wat je op de mountainbike bereikt. De 65km gravel hebben we erin gestoken voor de beginnende gravelaar of voor de mountainbiker die het liever niet zo technisch heeft. In deze lus gaan we via Vichte richting Kluis maar draaien af naar Anzegem om dan de mooiste gravel baantjes op te zoeken in Wortegem en Kruisem. De 90km doet het met z’n 920 hoogtemeters heel wat steviger.  Deze steekt door naar het Kluisbos om vervolgens een passage te maken in Pays de Collines met de Karnemelkbeek offroad als hoogtepunt. Vervolgens druipen we terug af naar Berchem met nog een klein intermezzo rond de Kwaremont. Op weg richting de 2de bevoorrading komen we nog heel wat moois tegen met hier en daar nog wat hoogtemeters om dan te eindigen met enkele stroken richting Zulte. Op de 110km kom je best goed getraind voor de dag! De 1150 hoogtemeters komen stevig aan in de beentjes. Kort na de 2de bevoorrading draai je af van de 90km en ga je richting Ooike en neem je ook hier samen met de 65km de mooiste gravelpaden in Wortegem en Kruisem.

BIKEFEST

Op de site zullen verschillende toonaangevende merken aanwezig zijn met een demobooth. Cannondale, Bianchi, Classified, Fizik, Agu, Northwave, Camelbak, Oakley, Tacx, 9th Wave, Hutchinson, QM, Gobik, Muc-Off en uiteraard Fietsen Devos maken er samen met jou een echt bikefest van met demo’s, shows en tests van hun laatste nieuwigheden. Onderweg ontvangt iedereen SIS sportvoeding en een Redbull on the go in een partysfeer om U tegen te zeggen.

STRADE BIANCHI

Na inspanning komt ontspanning! Sit back and relax! Eet een hapje, neem uwe Kwaremont bij de hand en supporter voor je wielergoden tijdens één van de meest memorabele voorjaarklassieker van het jaar STRADE BIANCHI op groot scherm. Na de finale (en enige Kwaremonts later) barst de sfeer open in een afterparty waar je de rest van het jaar nog zult van klappen.

STRADE VIVE BIKEFEST op 2 MAART

Tickets inclusief:
.

Fietsen Devos Goodiebag (bij voorinschrijving)

Koffie bij aanvang tocht

Bevoorrading met onder andere  SIS

Uitgepijlde routes (GPX verkrijgbaar)

Fietsen Devos pechdienst on the road

Redbull on the go

geanimeerde stops met DJ booths

Beveiligde fietsparking

Douches

Professionele bikewash powerd by Karcher en Muc-off

gratis deelname Vossies Famous Testfest

gratis bikefest met demobooths

Strade Bianche op groot scherm

Pasta

Kwaremont

‘de Porcherie’ afterparty

.

Early Bird tickets  €10* + servicekosten. 
Iedere voorinschrijving ontvangt een goodiebag met bidon, samples en gadgets!
Tickets zijn op de dag zelf nog inruilbaar voor een andere afstand of type
.
*Op de dag van het event wordt er bij bewijs van lidmaatschap Cycling Vlaanderen €2 teruggegeven

Details

datum:
02/03/2024 08:00 - 13:00
locatie:
de Porcherie, Sint-Eloois-Vijve
deelnameprijs:
early bird tarief 10€ , tickets op https://www.myticketshop.be/event-details/strade-vive-bikefest-2024/385

Andere evenementen